2ο 6θέσιο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Ρόδου

Ζωγράφισε ένα ψάρι - Paint a fish

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το σχολείο μας συμμετείχε στην ευρωπαική καμπάνια "Ζωγράφισε ένα ψαρι". Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των νέων παιδιών για την διατήρηση των θαλλάσιων πόρων. Στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας "Ζωγράφισε ένα ψάρι" έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα 24906 ζωγραφιές ψαριών εκ των οποίων 113 ανήκουν σε μαθητές του σχολείου μας. Οι ζωγραφιές είναι αναρτημένες στο http://www.paintafish.org/gallery?page=3

 

Εργασία στον όμιλο Περιβάλλοντος (Φωτοβολταϊκά συστήματα)

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Στα πλαίσια του ομίλου περιβάλλοντος του σχολείου μας, πραγματοποιείται μια σειρά εργασιών από τους μαθητές του ομίλου με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση τους σε θέματα περιβάλλοντος αλλά και την θεμελίωση ικανοτήτων παρουσίασης μιας εργασίας. Για την ενθάρρυνση των παιδιών τους ζητήθηκε να συναρμολογήσουν μια σχετική κατασκευή, την οποία τους χορηγεί το σχολείο. Επιπλέον ζητήθηκε η παρουσίαση της εργασίας τους σε μορφή powerpoint, να γίνει με την βοήθεια και την παρουσία των γονέων τους.

 

Περισσότερα: Εργασία στον όμιλο Περιβάλλοντος (Φωτοβολταϊκά συστήματα)

 

Άλλη μια επιτυχία του Σταμάτη στο σκάκι

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Ο μαθητής του σχολείου μας Σταμάτης Ρούσος του Ιωάννη συμμετείχε, αυτό το μήνα, στο 4ο ατομικό ανοικτό πρωτάθλημα Ρόδου που διοργάνωσε ο σκακιστικός όμιλος Ρόδου Ιππότης.
Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχαν 17 σκακιστές, 16 ενήλικοι και ο εννιάχρονος Σταμάτης.
Πολύ μεγάλη επιτυχία χαρακτηρίζεται το ότι ισοβάθμησε στην πρώτη θέση μαζί με άλλους 2 ενήλικες σκακιστές, σημειώνοντας 5,5 πόντους σε 7 παρτίδες. Δηλαδή, κατάφερε να νικήσει σε 5 αγώνες, να παραχωρήσει 1 ισοπαλία και να δεχθεί την ήττα μόνο σε 1 αγώνα, από τον κύριο Μενίκο Δημήτρη, που πήρε τελικά και την 1η θέση μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας.

Περισσότερα: Άλλη μια επιτυχία του Σταμάτη στο σκάκι

   

Εκπαιδευτική τηλεόραση

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των παιδιών, το σχολείο μας οφείλει να ενημερώσει γονείς και παιδιά για το πλούσιο θεματολόγιο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Η θεματολόγιο όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης καλύπτει τα παρακάτω θέματα :

 • Αγωγή υγείας
 • Γεωγραφία
 • Λογοτεχνία - Γλώσσα
 • Ιστορία - Μυθολογία
 • Καλλιτεχνικά
 • Κοινωνική αγωγή
 • Κυκλοφοριακή αγωγή
 • Μαθηματικά
 • Μουσική
 • Περιβάλλον
 • Φυσικές Επιστήμες.

  Περισσότερα: Εκπαιδευτική τηλεόραση

 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ (2011‐2012)

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail


«Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας» (υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) http://www.diagonismos2012.com


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ 4ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ

Προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας αρχές, ώστε να μπορέσουν να εκτιμήσουν την αξία της παιδείας, όχι απλά σαν εργαλειακή εγκυκλοπαιδική μόρφωση, αλλά κυρίως σαν μέσο ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, που οδηγεί στην ποιοτική βίωση της ζωής και σαν μηχανισμό προσωπικής ενδυνάμωσης και συλλογικής αντίστασης στη φθορά της παρακμής.

Περισσότερα: ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ (2011‐2012)

   

Σελίδα 7 από 11