2ο 6θέσιο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Ρόδου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε μαθητικούς ομίλους

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Οι Όμιλοι μαθητών είναι ένας καινούριος θεσμός στη δημόσια εκπαίδευση. Δημιουργούνται και λειτουργούν στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία μετά το κανονικό ωράριο, τις απογευματινές ώρες, και διδάσκουν σε αυτούς εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου εκπαιδευτικού και αναλυτικού προγράμματος.

Σκοπός των Ομίλων είναι να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητές τους καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο την αριστεία σε συγκεκριμένους τομείς και προωθώντας εκπαιδευτικές και διδακτικές καινοτομίες.

Περισσότερα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε μαθητικούς ομίλους

 

Blog για το περιβάλλον (διαγωνισμός)

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Με την ευκαιρία του διαγωνισμού 3ου Πανελλήνιου Διαδικτυακου Μαθητικού Διαγωνισμού

το σχολείο μας συμμετείχε στην κατηγορία Περιβαλλον. Αξίζει μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα http://nature.2opeiramatiko-rodou.eu για να διαβάσετε άρθρα και παρουσιάσεις των παιδιών για τα βασικά προβλήματα του περιβάλλοντος .

Ευχόμαστε στο 2ο εξαθέσιο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Ρόδου να βραβευτεί και σε αυτόν το διαγωνιμό.

 

Τριήμερο εκδηλώσεων 11-12 και 13 ιουνίου 2012

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Με επιτυχία έληξαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του σχολείου μας για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2011-2012. Οι εκδηλώσεις διήρκησαν 3 ημέρες (από 11 Ιουνίου έως και 13 Ιουνίου 2012) με κυρίαρχο θέμα το περιβάλλον και πρωταγωνιστές τους μαθητές του σχολείου μας. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν ομιλίες και παρουσιάσεις των μαθητών στο Ενυδρείο Ρόδου, Ομιλίες και παρουσιάσεις γονέων σε θέματα για το περιβάλλον και την πολιτική προστασία και την καθιερωμένη γιορτή λήξης.

Περισσότερα: Τριήμερο εκδηλώσεων 11-12 και 13 ιουνίου 2012

   

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail


Έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και κατασκευών με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στο πλαίσιο ευρωπαϊκών μαθητικών διαγωνισμών, που πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2011-2012 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στους Έλληνες μαθητές.

Περισσότερα: ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Εγκαίνια έκθεσης έργων των παιδιών στο Νεστορίδειο.

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς και τις τάξεις των παιδιών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό - πολιτιστικό πρόγραμμα "Ζωγραφική Έξι Χεριών" του συλλόγου PEsce di Pace που εδρεύει στη Βενετία, στα εγκαίνια της έκθεσης των 972 τρίπτυχων έργων ζωγραφικής που φιλοτέχνησαν τα παιδιά από τη Ρόδο, τη Βενετία και την Κωνσταντινούπολη. ...

Δείτε ολόκληρη την πρόσκληση

Περισσότερα: Εγκαίνια έκθεσης έργων των παιδιών στο Νεστορίδειο.

   

Σελίδα 8 από 11