2ο 6θέσιο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Ρόδου

Δημιουργικές Συζητήσεις

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Σκέψεις, Προκλήσεις, Προβληματισμοί, Ανταλλαγή Απόψεων είναι οι στόχοι των «Δημιουργικών Συζητήσεων» που εγκαινιάζει το Γραφείο Δια βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με την Α΄και Β΄βάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου και με τοπικούς δημόσιους, κοινωνικούς & ιδιωτικούς φορείς.
Πεδίο συνάντησης το Σχολείο. Γονείς, Εκπαιδευτικοί και Πολίτες, θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από τη συμμετοχή και την ομαδικότητα,
να διερευνήσουν θέματα της καθημερινότητας.

Σας περιμένουμε το μήνα Μάιο στις 19.00:

Δείτε ολόκληρη την πρόσκληση

Περισσότερα: Δημιουργικές Συζητήσεις

 

Δύο πρωτιες στο τοπικό σχολικό προκριματικό πρωτάθλημα σκάκι

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Δύο μαθητές του σχολείου μας κατάφεραν να διακριθούν στις υψηλότερες θέσεις του τοπικού σχολικού πρωταθλήματος Σκάκι. Πρόκειται για τον Ρούσσο Ι. Σταμάτη, μαθητής της Γ' τάξης του σχολείου μας πήρε την 1η θέση και τον Σταματιάδη Ιωάννη, μαθητή της Α' τάξης που κατέκτησε την δεύτερη θέση.

Ο Σταμάτης κατάφερε να διακριθέι ύστερα από 7 νίκες σε 7 αγώνες, ενώ ο Γιάννης είχε 6 νίκες.

Παρακάτω υπάρχουν φωρογραφίες από τους αγώνες.

Περισσότερα: Δύο πρωτιες στο τοπικό σχολικό προκριματικό πρωτάθλημα σκάκι

 

Ανοιχτή επιστολή για τα πνευματικά δικαιώματα

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Μετά την εμφάνιση φαινόμενων καταπάτησης της πνευματικής ιδιοκτησίας κειμένων και εργασιών που έχουν δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να συντάξει την παρούσα ανοιχτή επιστολή.

Περισσότερα: Ανοιχτή επιστολή για τα πνευματικά δικαιώματα

   

Συμμετοχή του σχολείου μας στο MARE NOSTRUM

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Mare Nostrum

Ο Δήμος Ρόδου, το «Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο» και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «MARE NOSTRUM: Μία διαδρομή πολιτιστικής κληρονομιάς κατά μήκος των θαλάσσιων δρόμων των αρχαίων Φοινίκων στις ιστορικές πόλεις-λιμάνια της Μεσογείου», που έχει στόχο να συμβάλει στην προώθηση και ευαισθητοποίηση της αξίας της πολιτιστικής κληρονομιάς των πόλεων-λιμανιών της Μεσογείου, που είναι «σπαρμένες» κατά μήκος των αρχαίων Φοινικικών εμπορικών δρόμων, μέσα από την ανάδειξη των κοινών τους χαρακτηριστικών.

Περισσότερα: Συμμετοχή του σχολείου μας στο MARE NOSTRUM

 

Τα αποτελέσματα από την ανακύκλωση υλικών παρούσιασαν στο Δήμαρχο οι μαθητές

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τα παιδιά της Ε' και ΣΤ' τάξης στον Δήμαρχο ΡοδίωνΤα αποτελέσματα της προσπάθειας τους από την ανακύκλωση υλικών στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού που έχει διοργανώσει ο δήμος Ρόδου παρουσίασαν με έκδηλη χαρά και ικανοποίηση στο δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αιγαίου σήμερα (Παρασκευή) τελευταία μέρα του διαγωνισμού, στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Γιώργο Κυπραίο και Τσαμπίκα Αργυρού.


Η προσπάθεια αυτή ήταν αποτέλεσμα της επίμονης εργασίας των εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου. Συμμετείχαν εκτός της Ε' και ΣΤ' τάξης:

η Α' τάξη με εκπαιδευτικό την κα. Λυβανίου Ευαγγελία,
η Β' ταξη με εκπαιδευτικό την κα. Μουστάκα Αγγελική,
η Γ' τάξη με εκπαιδευτικο την κα. Πονίρη Μαρία,
και η Δ' τάξη με εκπαιδευτικό την κα. Χατζηνικόλα Σταματία.

Περισσότερα: Τα αποτελέσματα από την ανακύκλωση υλικών παρούσιασαν στο Δήμαρχο οι μαθητές

   

Σελίδα 9 από 11